ExpositiesUitslag Expo Chaamse fotoclub 2022

Afgelopen weekend hield de Chaamse fotoclub weer haar jaarlijkse expo weekend in Cafe Bellevue te Chaam. Dit jaar was er op een heel erg creatieve manier invulling gegeven aan de diverse thema’s. Dat maakte de keuze voor het publiek en vakjury erg moeilijk. Er is maar liefst 290 keer gestemd. Dat is boven onze verwachting en daar zijn we erg blij mee als fotoclub.

Net zoals u van ons gewend bent mocht u ook dit jaar weer mee jureren in onze 3 categorieën: Thema foto “Zwart / wit”, “Vrije onderwerpen serie” en ”Vrije onderwerpen”. U mocht uw top 3 leukste / mooiste foto's aangeven per categorie.

Het thema onderwerp van dit jaar was “Zwart / Wit”. Aan het begin van elk fotoclub jaar spreken we het thema af. Je hebt dan dus een jaar lang de tijd om over je foto na te denken en te maken.
Bij de themafoto draait echt puur en alleen op de foto, dus een strakke presentatie van enkel de foto.

De tweede categorie dit jaar was de “Vrije onderwerpen serie”. Dit zijn drie foto’s die een verband hebben met elkaar. De foto's werden op een standaard manier gepresenteerd. De drie foto's per serie als een geheel beoordeeld.

Aan de foto’s in de categorie “Vrije foto” waren geen regels verbonden. Alles was dus toegestaan. Dit leverde een diversiteit aan onderwerp en presentatie van de foto’s op.

Er waren ook nog foto’s te zien van de oa de thema’s “tegenlicht”, “de doorgeef foto” en “reflectie”